Definiții

Termenii “dermagroupmedical.ro”, “Derma Group Medical”, “site-ul”, “S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L.”, “noi”, “Derma Group Medical” reprezintă S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. și serviciile sale oferite prin site-ul www.dermagroupmedical.ro.

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. are sediul social în Bacău, Str. Bradului nr. 15, jud. Bacău și este înregistrat la Registrul Comerțului cu nr. J04/1924/2019, cod unic de înregistrare 41984159.

Prin termenul “Utilizatorul” înțelegem toate persoanele fizice și/sau juridice care accesează site-ul www.dermagroupmedical.ro, indiferent de motiv. Prin termenul de “Membru” înțelegem toate persoanele fizice sau juridice care au deschis un cont personal pe site-ul www.dermagroupmedical.ro, înregistrându-se pe baza de adresa de e-mail.

Termenii “Regulament“, “Acord“, “Contract“, “Termeni și condiții” sunt folosiți pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Acceptarea contractului de utilizare

Acest contract se aplică site-ului www.dermagroupmedical.ro, serviciilor și conținutului acestuia.

Site-ul www.dermagroupmedical.ro, serviciile și conținutul acestuia vă sunt oferite condiționat de acceptarea dvs fără nici o modificare a condițiilor din prezentul contract. Dacă nu acceptați termenii și condițiile statuate în acest document, nu folosiți site-ul www.dermagroupmedical.ro și serviciile oferite prin intermediul lui. Prin utilizarea website-ului, indicați că acceptați să respectați “Termenii și Condițiile” noastre. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. poate revizui acest document oricând, prin actualizarea acestei pagini. Va recomandăm să vizitați această pagină periodic pentru a citi “Termenii și Condițiile” deoarece acest document va obligă legal. Folosirea în continuare a serviciilor site-ului www.dermagroupmedical.ro reprezintă acceptarea modificărilor aduse prezentului contract.

Descrierea serviciilor

Site-ul www.dermagroupmedical.ro oferă utilizatorilor acces la o colecție bogată de resurse și instrumente online care includ: informații din domeniul sănătății, forumuri, servicii de promovare web, conținut personalizat, cataloage de dispozitive medicale. Dumneavoastră înțelegeți și sunteți de acord că aceste servicii pot include și publicitate.

Dumneavoastră înțelegeți și sunteți de acord că serviciile www.dermagroupmedical.ro includ diverse anunțuri, mesaje administrative conținute de buletinele informative dermagroupmedical.ro și că aceste mesaje sunt implicite calității de Membru dermagroupmedical.ro. Dumneavoastră înțelegeți și sunteți de acord că serviciile sunt oferite “așa cum sunt”, iar dermagroupmedical.ro nu își asumă nici o responsabilitate pentru ștergerea, transmiterea sau salvarea greșită a setarilor personalizate.

Obligații la înregistrare

Pentru a folosi serviciile oferite de site-ul dermagroupmedical.ro, vă obligați să:
1) furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră așa cum este cerut de formularul de înregistrare al site-ului și
2) mențineți și înnoiți, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete. Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a site-ului dermagroupmedical.ro.

Limitarea răspunderii pentru produse și servicii

Produsele și serviciile sunt oferite în formă în care vin de la producător și, de asemenea, în limita stocului disponibil. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu oferă nici o garanție în mod expres sau implicit, la funcționarea acestui site, informația, conținutul, materialele sau produsele de pe site, precum și potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site și cumpărarea produselor sau a serviciilor se face pe propria răspundere. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea în stoc a tuturor produselor prezentate. De aceea fiecare comandă va fi confirmată înainte de considerarea ei cu consultantul de vânzări. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. și furnizorii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile produselor fără o notificare prealabilă. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în site-ul www.dermagroupmedical.ro.

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu răspunde de eventualele defecțiuni/neconcordanțe ale produselor comercializate de firmele colaboratoare. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. oricărui client în cazul nelivrarii, a livrării necorespunzătoare sau în orice altă situație ce poate interveni, este valoarea sumei încasate de S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. de la acest client cu referire la comandă reclamată.

Limitarea răspunderii pentru prețuri

Prețurile prezentate includ TVA (19% ), însă nu includ cheltuielile de livrare, în afară cazului în care se specifică în mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii că fiind comandă fermă.

Limitarea răspunderii pentru livrare

Livrarea produselor are o arie de extindere națională și, astfel, se va face doar în România. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților.

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzanțelor legii românești.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul, moment în care comandă va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.

Limitarea răspunderii pentru plată

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clienții se poate efectua:

a) Online cu card bancar prin NETOPIA Mobilpay (Visa/Maestro/Mastercard).

Dacă ați ales metoda de plata ” Online prin card bancar “ este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagină securizată a procesatorului de plăti.
– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigura tranzacțiilor on-line același nivel de securitate că cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
– “3-D Secure” asigura în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăti, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Important de știut! – Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

b) la livrarea produselor – ramburs. Pentru comenzile achitate cu numerar la livrare se va percepe o taxa de 25 lei, reprezentând costul procesării plății în numerar perceput de societatea de curierat. Suma achitată către agentul societății de curierat va fi cea evidențiată pe factură fiscală ce va fi prezența întotdeauna în plicul de plastic atașat coletului. În cazul în care în acest plic nu găsiți factură fiscală aferentă comenzii coletului aveți obligația de a returna coletul agentului societății de curierat, S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. suportând în întregime costurile de transport aferente comenzii.

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. își rezervă dreptul că în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans. Plata în avans se poate realiza prin: ordin de plata, prin transfer bancar.
Dovadă plății trebuie trimisă către S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. la adresa de e-mail contact@dermagroupmedical.ro. Astfel, livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. Produsele comandate trebuie achitate integral, inclusiv transportul aferent, în caz contrar livrarea nu va fi realizată.

Returnarea produselor

Datorită specificului domeniului de activitate și a legislației în vigoare, produsele achiziționate de pe site-ul www.dermagroupmedical.ro nu pot fi returnate. Excepție fac cazurile în care produsele livrate nu corespund cu comandă efectuată și confirmată telefonic. În această situație sunteți obligat să anunțați prin email sau telefonic neconcordanță și vi se va restitui integral contravaloarea produselor livrate.

Termenul în care puteți solicită returnarea produsului este de 15 zile lucrătoare de la primirea acestuia. Condiția pentru care un produs să poată fi returnat, este integritatea ambalajului și a produsului expediat (www.dermagroupmedical.ro comercializează produse de uz personal, fapt pentru care constatarea eventualelor defecte / neconcordanțe se va realiza de către client exclusiv prin inspecție vizuală detaliată la primirea coletului). Dacă în cursul inspecției vizuale se constată eventuale defecte ce vor fi reclamate, clientul este obligat să nu utilizeze produsul în scopul în care acesta a fost achiziționat, urmînd a fi returnat în ambalajul original împreună cu factură fiscală. Este obligatorie returnarea facturii fiscale. Returnarea contravalorii se realizează după îndeplinirea tuturor procedurilor legale.

Caracterul secret și utilizarea întrebărilor și comentariilor

Orice întrebări, comentarii, sugestii sau alte informații (comunicate), inclusiv orice idei, invenții, concepte, tehnici pe care le trimiteți pe acest site sau la S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. prin mijloace electronice sau prin altele, sunt nonconfidentiale și vor deveni proprietatea S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L., care le va folosi fără restricție, în diferite moduri și scopuri, inclusiv în dezvoltarea, manufacturarea și/sau vânzarea de bunuri și servicii.

Contul, parola și securitatea datelor

Sunteți răspunzători de păstrarea confidențialității asupra informațiilor și a parolei dumneavoastră. Veți fi răspunzători de utilizarea înregistrării dumneavoastră, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără voia dumneavoastră. Sunteți de acord să sesizați S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. în legătură cu orice utilizare neautorizată a parolei și a înregistrării dumneavoastră. Sunteți de asemenea de acord să folosiți butonul de ieșire din contul dvs (“logout”) când doriți să părășiți site-ul. dermagroupmedical.ro nu va fi răspunzător pentru nici o pagubă morală sau materială provocată prin nerespectarea acestei prevederi de către dvs.

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L., dacă consideră de cuviință, va poate bloca parolă, utilizarea serviciilor sau folosirea oricăror altor servicii ale sale de care beneficiați, sau să scoată și să șteargă orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. poate de asemenea, oricând dorește și fără a da socoteală, întrerupe furnizarea serviciilor, sau a unei părți a lor, cu sau fără nici o notificare prealabilă.

Orice încetare a accesului dumneavoastră la serviciile dermagroupmedical.ro, conform oricărei reguli din prezentul Regulament, poate fi efectuată fără o avertizare anticipată, și luați la cunoștință și sunteți de acord că echipa dermagroupmedical.ro poate dezactiva sau șterge imediat contul dumneavoastră din cadrul site-urilor dermagroupmedical.ro și toate informațiile în legătură cu acesta și/sau să interzică orice acces ulterior la serviciile dermagroupmedical.ro. Mai mult, echipa dermagroupmedical.ro nu va fi răspunzătoare față de dumneavoastră sau orice terță parte în orice mod, pentru interzicerea și/sau ștergerea contului și a accesului la serviciile puse la dispoziție prin intermediul site-ului dermagroupmedica.ro

Copyright-ul și utilizarea materialelor

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. va autorizează să vizualizați și să faceți download la o singură copie a materialelor de pe site-ul dermagroupmedical.ro doar în scopuri personale și pentru uz necomercial. Conținutul acestui site, textele, grafică, fotografiile, software-ul precum și alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor. Întregul material este proprietatea S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. Mărcile de înregistrare, mărcile de servicii, denumirile comerciale, logosurile și produsele prezentate pe acest site sunt proprietatea firmelor respective și sunt protejate de legile în vigoare. Compilația (adică adunarea și rearanjarea) conținutului acestui site web este dreptul exclusiv a S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L., drept protejat de legile în vigoare. Folosirea neautorizată a materialului reprezintă o încălcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Nu aveți permisiunea de a vinde sau a modifică materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi în orice alt mod, în scopuri publice sau comerciale.

Pe serverele care sunt închiriate de către S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. accesul oricărui utilizator neautorizat este interzis. În caz de încercare și/sau accesare, fără drept, a acestor servere, fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform legislației române în vigoare.

Relația cu companiile care fac publicitate pe site-ul dermagroupmedical.ro

S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. poate rula campanii publicitare și promoții în cadrul site-ului.

Corespondență sau afacerile sau participarea în promoții ale companiilor de publicitate găsite pe sau prin intermediul site-ului, inclusiv plăti sau livrări ale unor bunuri sau servicii și orice alte condiții, termene, garanții sau reprezentări asociate cu astfel de relații sunt numai în responsabilitatea dumneavoastră și a acestor companii. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu este răspunzător și nu va fi tras la răspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relații sau rezultat din prezența unor astfel de companii în cadrul campaniilor publicitare ale site-ului dermagroupmedical.ro.

Prin agrearea termenilor prezentului Contract acordați dreptul S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. de a va trimite periodic e-mail-uri cu informații sau oferte speciale.

Legături către alți furnizori de informații sau servicii

Site-ul dermagroupmedical.ro poate furniza, sau terțe părți pot furniza legături (link-uri) către alte site-uri World Wide Web sau alte resurse. Deoarece S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, luați cunoștință și sunteți de acord că firma S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu este responsabilă de disponibilitatea acestora și nu garantează și nu este responsabilă pentru nici un conținut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Mai mult, recunoașteți și sunteți de acord că S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu va fi responsabil sau pasibil de a plăti despăgubiri, direct sau indirect pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de sau în legătură cu folosirea sau încrederea în informațiile furnizate de un asemenea conținut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

Dreptul de denunțare unilaterală a contractului

Conform Ordonanței nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunta la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului”. Notificarea se va dată, semna și trimite de către Dumneavoastră prin poștă la adresa: Str. Bradului nr. 15, Bacău, Jud. Bacău, în atenția Serviciului Juridic.

În situația menționată mai sus, Dumneavoastră veți returna, în termenul prevăzut mai sus, produsul cumpărat în ambalajul original, fără să prezinte nici o urmă de deteriorare sau uzură. Cheltuielile de expediție vor fi suportate de Dumneavoastră. Potrivit dispozițiilor art. 10 lit c) din O.G. nr. 130/2000, produsele farmaceutice livrate nu pot face obiectul denunțării unilaterale a contractului, întrucât, prin natură lor, se pot degrada ori deteriora rapid.

Produsele trebuie returnate în ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale în care au fost livrate produsele comandate înseamnă că sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare și că produsele sunt cele comandate și corespund cerințelor dumneavoastră. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. se obligă să restituie clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de maxim 30 de zile de la dată denunțării de către Dvs a contractului. Modul de contactare și detalile necesare identificării noastre se regăsesc în pagină Contact.

Limitarea responsabilității S.C. Derma Group Medical S.R.L.

În toate cazurile, va sfătuim să mergeți la medicul dumneavoastră de familie dacă va îngrijorează starea dumneavoastră de sănătate. Răspunsurile și sau informațiile oferite de noi sunt doar de natură educațională și informativă și nu pot fi considerate, în nici o situație, că fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate, S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. neputând fi considerat responsabil pentru nici una din problemele dvs de sănătate. dermagroupmedical.ro, firma S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L., precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi întâlnite la dermagroupmedical.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că dumneavoastră, că utilizator al website-ului www.usmag.ro, nu veți înainta nici o acțiune judecătorească împotriva S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. sau a partenerilor acestuia, indiferent de modul în care ați utilizat informația furnizată de noi.

Afirmați în mod expres că ați luat cunoștință și sunteți de acord că S.C. Derma Group Medical S.R.L. nu va fi răspunzător pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilității de folosire, date sau alte pagube (chiar dacă S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. a fost înainte informat de posibilitatea apariției unor asemenea pierderi), rezultând din:

a) utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor site-ului dermagroupmedical.ro;
b) acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastră;
c) declarații sau acțiuni a oricărei terțe părți asupra serviciilor site- ului dermagroupmedical.ro;
d) orice altă problema legată de serviciile site-ului.
Declarați în mod expres că înțelegeți și că sunteți de acord cu următoarele afirmații:
a) utilizarea serviciilor site-ului dermagroupmedical.ro se face pe propria răspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul “așa cum sunt” sau “așa cum sunt disponibile”.
b) S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu oferă nici o garanție că:
b.1) serviciile vor împlini toate cerințele dumneavoastră;
b.2) serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori;
b.3) rezultatele ce se vor putea obține din folosirea site-urilor usmag.ro și a serviciilor puse la dispoziție vor fi corecte sau de încredere;
b.4) orice eroare de program va fi corectată;
c) Orice material descărcat sau obținut în alt fel prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. se află astfel la discreția și poate fi folosit doar pe riscul propriu și veți fi singură persoană responsabilă de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care accesați site-ul sau alte pierderi de date ce pot rezultă din descărcarea acestui tip de conținut.

Informații oferite ca atare

Informațiile de pe acest site sunt oferite că atare, iar S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu da nici un fel de reprezentări sau garanții, nici exprimate, nici implicite, inclusiv fără a se limita la garanțiile implicite ale comerciabilitatii, compatibilitatea cu un anume scop sau nonviolare. S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. nu da nici un fel de reprezentări sau garanții în legătură cu integralitatea, acuratețea, oportunitatea, disponobilitatea, funcționalitatea și acordul legilor aplicate. Utilizând acest site, acceptați riscul că informațiile să fie incomplete sau inexacte, sau să nu satisfacă nevoile și cerințele dumneavoastră.

Generalități

Dacă una sau mai multe prevederi din acest capitol “Termeni și condiții” este considerată invalida de către forurile legale competențe, invaliditatea unei asemenea prevederi nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale “Termeni și condiții”, acestea rămânând în vigoare. Acești “Termeni și condiții” constituie în întregime un acord încheiat între dumneavoastră și S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. în privința utilizării site-urilor dermagroupmedical.ro.

Aceste condiții pot fi modificate de noi la anumite intervale, fără o anunțare sau o acceptare prealabilă a utilizatorilor. Puteți citi cea mai recentă versiune a acestor condiții oricând, accesând această pagină.

Prezentul acord constituie un contract de utilizare dintre dumneavoastră și S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. și reglementează folosirea de către dumneavoastră a serviciilor site- ului usmag.ro, impunându-se în față oricărui acord precedent dintre dumneavoastră și S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. Puteți de asemenea fi supuși unei alte versiuni a Regulamentului care se poate aplică atunci când folosiți alte servicii S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. sau ale partenerilor săi, conținut al oricărei terțe părți, sau software a oricărui terț. Regulamentul și relațiile dintre utilizatori și S.C. DERMA GROUP MEDICAL S.R.L. vor fi guvernate de legile aplicabile în România.

Legea de guvernare

Accesul și utilizarea acestui site, cât și a conținutului de aici, vor fi guvernate și interpretate în acord cu legile române în vigoare.

Câteva dintre legile aplicabile, inclusiv modificările ulterioare:

 • Legea comerțului electronic – 365/2002
 • Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzacțiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronică și relațiile dintre participanții la aceste tranzacții
 • Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanță, de tipul aplicațiilor Internet-banking sau home-banking – Legea semnăturii electronice – 429 / 2001
 • Norme tehnice și metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnătură electronică
 • Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță
 • Ordonanță nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță
 • Hotărârea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comerțul electronic
 • Legea privind clauzele abuzive încheiate între comercianți și consumatori, nr. 193/2000;
 • Legea pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date – 677 / 2001
 • Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupația de Designer pagini web
 • Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe
 • Dispoziții privind Prevenirea și combaterea criminalității informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției – Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003)
 • Legea privind prevenirea și combaterea pornografiei – 196/2003 publicată în Monitorul Oficial Nr. 342 / 20 mai 2003